Štěstí

Prostě pecka, před polednem se zvedla mlha, co všechno pokryje a nepustí, svítí slunce, pálí do nosu, skrz zářivě žluté listy ořechu pohled na modré nebe, ticho, Bárny spí v kočárku, zaslouží si to, Jonáš si potichu hraje na pískovišti, povídá si...

zjistim, že je bez bot, nechám to být, jen ho pozvu na oběd, jde, pochutnává si, třikrát přidávám,

je to v ráji? ptám se...moje vědomí si to silně uvědomuje:)



Týden se přehoupl ani nevím jak, Bárny byl nemocný, bronchitida či co, to se pak život zastaví, když koukám na malé tělíčko a neumím pomoct, smutek, zmar, teď už je to lepší a bude líp. Ptáte se mě na recepty, tak oblíbeným je červená řepa, třeba jen obyčejně uvařená, nakrájená na plátky s bramborovou kaší a další syrovou zeleninou. Nebo včerejší večeře a dnešní oběd karbanátky z červené řepy (nastrouhaná řepa, uvařená rýže, červená čočka, koření, lněné semínko, vajíčka, prostě mišmaš smíchaný dohromady a v troubě upečený). K večeři bude houbový guláš, osmahla jsem cibuli, na ní pak mletou papriku, na tom pak houby, potom jsem přihodila papriku, rajčata, dusim, kořenim, přiliju vývar a hotovo. Když je tedy řeč o jídle, tak včera jsme byli na nedělním obědě na Angusfarmě, maximální spokojenost, pěkné místo, milá obsluha, čerstvé suroviny, kvalita, slow food, wellfare zvířat.



Sobota byla milá, s milými lidmi strávený den, práce, bože, koukám, že píšu jako bych psala popis k fotce na instagram, holt doba si žádá oběti. Mužské přátelství je jako skála, zavřu oči a vidim loď na rozbouřenym moři a ty chlapi, jak si rozuměj nejen se sebou ale i s těmi živly. Kluci byli tak v klidu a pohodě, čistota srdcí, mnoha lety prověřené přátelství, už mají vrásky a hlavu plnou vzpomínek, co potom za dvacet let?:)





Rodičové - babi a děda k tomu, nikdy nás nenechají na holičkách, vidí, cítí, že potřebujeme pomoct, všechno je pak jednodušší, bez nich by to nešlo:)



happiness.....





ps: další v řadě je "dávejme dětem své pochopení, podporujme je", jsou chvíle, kdy neschvalujeme všecko, co naše děti dělají, nemusíme být vždy za jedno, ale můžeme dát najevo, že chápeme jejich pocity, že i když to cítíme jinak, pořád je máme stejně rádi:)


Komentáře

Oblíbené příspěvky