Ježíšek je za dveřmi

Na adventním kalendáři zbývá už jen jeden pytlíček a zaplaví nás pocit všeobjímající lásky a radosti. Udrž si ho na dlouho, třeba do jara, jo?



na vyrábění těhle svícnů z našeho dětství jsem se  hodně těšila


Letos nás bude u stolu o jednoho méně, naštěstí je to odloučení jen na dobu určitou, máme dědu po operaci na rehabilitacích...je to divný, ať se snažíte jak se snažíte, je tam TO prázdno po jedné veselé duši, byť mysl ví, že je to jen dočasné.

Odjela návštěva, zvedá se veliký vítr, mraky na obloze letí jak o závod, stmívá se. Včera jsme si zaplatili na svátky televizi, zkusili jsme zapnout pohádku, skákaly do toho reklamy, občas v rohu obrazovky vyskočila Nastěnka...žasnu, přemýšlím, jak i díky tomuhle médiu vytváříme zcela odlišné světy, ti, co ho nemají a naopak. Přemýšlím, že když budu sama s mužem o Štědrém dnu a budu čučet na reklamy a seriály, bude mi asi hrozně smutno, páč tam na mě všude vyskakují spokojené rodiny a probíhají plytké dialogy o Vánocích, vše by mělo být na svátky odpuštěno, pohádal ses s Ančou, nuž udobřete se, jsou přece Vánoce, nakupte blízkým klidně na půjčku, nakupte hlavně hodně jídla, dyť o tom to přece je, že! Když budu doma bez reklam a podobného, uděláme si Vánoce po svém, bez blikajících obrázků, které vám do podvědomí sázejí vzorce, jak by to mělo být.

Pro mě je nejdůležitější teplo domova, to mě asi naučila máma, ta ho doma vytvářela a vytváří dokonale, chci v tom pokračovat, páč osobně si myslím, že je to tak trochu úkol ženy. Žena prostě dělá doma pohodu. Když je žena v nepohodě, v závisti, ve smutku, pak ji zrcadlí celá rodina.

Co je pro mě osobně příznačné pro čas vánoční, sejít se s lidmi, kteří s vámi rezonují, mají vás rádi a vy je, je vám v jejich přítomnosti dobře a můžete být před nimi otevření.



kluci drátkovali, vytvořili krásná srdíčka:)

sešli jsme se s naší "monte" skupinou



Užít si a udržovat tradice, jednu z nich tímto rokem po letech obnovuji, koupila jsem si andělské zvonění, pravé z Čech, limitovanou edici ve stříbrné barvě a pálíme a zvoníme. Jona na to vydrží koukat po celou dobu hoření svíčky:)


Jdu balit dárky, babička uvařila kubu a říká, že když je kuba, jsou Vánoce. 
Zítra půjdem nakrmit zvířátka do lesa a pak už budeme jen čekat na Ježíška:)

Prosim Vás, tohle jsem chtěla už dlouho napsat "Sněte! hodně!!! povinně!!!". 

Komentáře

Okomentovat

Děkuji za Vaše slova:)

Oblíbené příspěvky