idylka

Víkend byl překrásný, odpočinkový. Jak říká kamarádka Lenka, musí se prostě občas vypadnout. Navštívili jsme zas naši oblíbenou Šumavu, vždyť manžel má ze Šumavska kořeny:) Tentokrát ubytování pěkné, v Borové Ladě, ten kraj se mi moc líbí, už si v hlavě plánuji, jak se sem podíváme i v létě. Dokonalá idylka. Jonášek si zas na Kvildě zalyžoval, dělá obrovské pokroky, je to čistá radost a údiv nad schopnostmi dětí. Aby to nebylo úplně zalité sluncem, Bárnymu lezou pořád zuby a o poslední noci dost řval a plakal a Jonda se na závěr výletu tak trochu zeblil z podoby. Nakonec jsme ale odjížděli za azurové oblohy a zcela v meditativním módu.





 energie na cesty pro těhotné:)










Objevili jsme studánku s průzračnou vodou, nedaleko našeho domova, mám z toho radost, voda je hrozně dobrá, sladká, osvěžující, taky určitě léčivá.

Neděle zakončená harmonicky, s babi a dědou, venku na slunci, nad plánováním sázení.

Manžel pracuje doma, pár neděl. Pozoruji, jak je to super, když mu zavolám, jestli mi přinese vajíčka nebo jestli by mi nepřivezl kočárek, přijde na kafe, sice na pět minut, ale přijde, je tady, cítím hlubokou celistvost, rodina pohromadě, takhle si to nějak představuji v budoucnu. Žádné dojíždění sto kilometrů tam a zpět, brzy přijde doba, kdy se to změní a pak to bude dávat už úplnej smysl.

Stavba pokračuje.

Máme kohouta. Má omrzlý kohoutek, ale je překrásný. Chalupáři budou mít brzy dokreslenou idylu českého venkova, páč kokrhání kohouta tu chybělo:), že Jani, že Milenko?😄

Děkuju babi a dědovi, jsme v jednom kole, nevím, jestli je to pro někoho představitelné, ale je to fakt mazec, hodně administrativy, stavba, logistika, prostě bez nich by to nešlo, vim, opakuju se, ale to se nedá jinak, máme nejakčnější období a oni to ví, bez nich bych nejela na výstavu s inspirativníma ženama, bez nich bych nemohla vzít Jondu na půl dne do nové lesní školky, bez nich bych těžko připravila sobotní akci velikonočního tvoření a strhávání starých tašek ze střechy...do toho vaření, děti, barvíme vajíčka přírodními metodami, sejeme semínka, pracujeme, muchlujeme se a řádíme.

Je fajn tohle všechno sdílet s lidmi, kteří, doufám, o to stojí:) a to teď myslim nejen babi a dědu, ale i naše milé kamarády!






Komentáře

Oblíbené příspěvky