rušno v jamce

Jako fakt nevim, co dřív psát.

Mám psát o tom, jak si to muž užívá, jak vstávají spolu s Jondou a dneska se při mazlení s Bárnym rozplýval, jak mu Jonáš při vstávání řekl "Tati, mám tě rád"...,

nebo jak tu hukot, dělníci, řemeslníci všichni od sedmi ráno pracují, bahno ze dvora je staženo, polévka navařena...,

nebo jak barvíme vajíčka a že si normálně fakt myslim, že moji kluci mají dětství, o kterém každé dítě sní. Prostě si to myslim, no a co? Včera byli s babičkou a dědou, jejich druhý maják po mámě a tátovi, jejich jistota, která je formuje a určí, jaké budou mít sebevědomí a sebelásku v dospělosti. Barvili spolu vajíčka a Jonda s babi pak upekli beránka:) Dneska Jonda pracuje venku s tátou, bere to hrozně vážně, sleduju, jak napodobuje i pohyb, postoj těla, držení klíče...,





doma se zas pustíme do tvoření. Povedly se nám zatím vajíčka obarvit v cibulových slupkách a v červeném zelí, s červeným zelím jsme to málem vzdali, vejce byla několik hodin i po vaření stále bílá, až večer dostala fakt pěknou modrou barvu.

Venku zpívají ptáci a docela často vykukuje zpoza mraků slunce. Mám zasetá první semínka, nespěchám, ani mi to okolnosti nedovolí, ale ono je to dobře, není na co spěchat. Vytáhla jsem z knihovny své nakukávací zahradní knihy.




Mějte krásné Velikonoce!

ps: přijeli všichni milí sousedé, ptám se jedné ze sousedek na dietu, kterou zmiňuje a proč jí drží, předkládám hned dvě logické odpovědi, chceš zhubnout nebo je to kvůli nějakým zdravotním obtížím? Odpověď: "kvůli manželovi", no nevykašlaly byste se na to?😄 (podle toho tvrdého ypsilon asi víte, komu je otázka určena:)


ps2: rekonstrukce stodoly


Komentáře

Oblíbené příspěvky