Drahoš vs. Zeman

I bez zvážení politických názorů na krize v zemědělství, ekonomice, zahraniční politice...považuji v případě prezidentské volby za nutné zvážit zejména národní otázku, prezident je reprezentantem našeho národa, našeho sebeurčení, před ostatními státy světa nevystupujeme jako politické strany, ale jako celek a pro ideální představu vhodného kandidáta mi poslouží například představa návštěvy divadelního představení, nemusí se přece jednat o nějakou extra protokolovanou činnost, představuji si tedy, s kým bych se cítila lépe, za koho bych se nestyděla, kdo vypadá, že je galantní, má výraz, že oplývá nejen IQ ale hlavně i EQ, kdo nemá buranské chování, kdo se nepovyšuje ani nezesměšňuje, neb takové vlastnosti pak nevypovídají nic dobrého o charakteru kandidáta, a mimochodem takový by mi mohl dost přitrouble hovořit do dobré divadelní hry, že? Chci charakter, ne neslušného panáka.

Vždyť my jako národ podle všeho potřebujeme osobnost, která naváže na tradici pravdy a lásky, na ideu humanismu, vždyť za to bojoval Masaryk a pak Havel, a co mravní principy? - holduje jimi Váš kandidát?, vytvářet dobré lidské společenství, nikoliv skupenství slepic a kohoutů bojujících proti nesmyslům, bijících se v prsa, že gambáč je lepší než budvar a oktávka lepší než trabant, my jako národ máme na víc ne? naše hodnoty míří výš, neměly by být tak přízemní, hospodské, maloměšťácké, zaprděné...

takže ať je to templář, zednář, uzenář, nevim, co se dá ještě vyhrabat nebo vymyslet, nebo se domnívat, jako jeden komunistický autor velmi nezdařilého článku v Parlamentních listech (mimochodem mladíček dle mého soukromého názoru totálně bez EQ, který řekl například následující "Naopak pro komunistu Cvalína je sametová revoluce symbolem porážky. „Den, od kterého jsou jen nenaplněné sliby. Já to beru jako velký podvod,“ prohlásil Cvalín. Tvrdí, že lidé v listopadu 1989 nedemonstrovali za kapitalismus. Ohradil se také proti tvrzení Pikouse, že komunistický režim dusil 40 let obyvatele. „Svým způsobem to také byla demokracie,“ překvapil Cvalín. „Neříkám, že všechno bylo nejlepší,“ připustil komunista. Podle něj ale měla socialistická republika vyrovnaný rozpočet, neměla dluhy, naopak lidé požívali sociální jistoty." Zdroj: https://zpravy.idnes.cz/rozstrel-17-listopad-svatek-oslavy-pikous-cvalin-kscm-korzo-narodni-11s-/domaci.aspx?c=A171115_160645_domaci_pmk"...trochu hanba mi, že jsem to vůbec četla, že?, je to fuk, ze dvou zbývajících kandidátů budu volit Drahoše, neb bych s nim šla asi do Národního a neb jsem Čech jak poleno a chci následovat naše národní tradice, ideu, cíl chcete-li...bez toho nebude národa. Právě proto!


Komentáře

Oblíbené příspěvky