Tento víkend ponaučení, nespoléhej se na lidi, nic proti těm konkrétním lidem:) Spoléhej se vždy a jen pouze na sebe. Ha, že k tomu potřebuju vždycky nějakou nepříjemnou událost, že?:) Každopádně i tak jsme si víkend náramně užili, povím vám, že mám nejlepší mámu, resp. babičku mých synů, představte si, že bude dobrovolně jezdit od příštího týdne na kurz Respektovat, být respektován! Jsme šťastní rodičové, babi se bude nejen seberozvíjet, ale hlavně nám bude domů přinášet poznatky, které s námi rezonují, páč bychom se rádi o respektující výchově dozvídali více, ale ani jeden na to nemáme čas. Takže jsme zplnomocnili maminku - babičku, aby jako vyslanec naší rodiny zjišťovala, studovala, aplikovala, posuzovala a předávala. Moc se těším na výsledky.



Respektující výchova jde ruku v ruce s montessori přístupem, my si tento víkend vytvořili pomůcku - geometrické tvary, kterou chci použít převážně na obkreslování a učení se "nepřetahování" v rámci vzorů. Jednoduše řečeno, rámeček se obkreslí a do něj se kreslí zleva doprava čáry a pak také čáry mimo linie obrázku, obkreslování je pak další fáze úspěchu.



V pátek jsme byli obhlédnout hriště na Nováku, hriště u koupaliště Novák v Příbrami, až na malé detaily, na které jsem trochu alergická:), jakože rozbité nebo nefunkční některé prvky, je prostor fakt vydařený, u dětí vyhrávají na plné čáře velké nafukovací trampolíny, u nás dospělých je to výhled na vodu, chybí mi tam kavárna!!!:)




Příbram moc chválit nemůžu, dát si někde dobré jídlo s dětmi je nemožné, kombinace až nepřátelská, nakonec jsme využili, že jedno dítě spalo a najedli se v rychlosti na Březových horách v pizzerii, pod krytou terasou, spolu s partou bezzubých individuí s opicí z předešlé noci. Co potom káva, další a téměř  identický příběh. Stavili jsme se v Time café, kde si Jona na chvilku zalezl do polozříceného stanu v chladném rohu kavárny a my za popových tonů z rádia vypili kafe a dali si vcelku dobrý cake.

Jona po cestě od koupaliště sbíral klacíky, asi jich máme v jamce málo:), nuž inspirace a doma rozděláváme podzimní oheň, neplánovaně se přidali naši milí sousedé chalupáři a my příjemně zakončili den.

Neděle jsem obligátně zasvětila rajčatům, další litry kečupu, budu ho cpát opravdu všude, na pizzu, na polentový koláč, do rajské, na buřty, na placky, do štrůdlu?....muž říká, že je tak dobrý, že by ho nejradši pil i samotný.



Jo a historický okamžik, Bárny v židličce, jasně, už i většina doktorů upozorňuje a každý fyzioterapeut ví, že se děti neposazují, dokud si nesednou sami, Bárny si sedá už delší dobu a dnes nám došlo, že máme židličku, tak jsme toho využili, abychom se v klidu naobědvali. Ten bobek měl takovou radost, nakazili jsme se všichni:)




Komentáře

Oblíbené příspěvky